Sculptuur Moeder en kind

MOEDER EN KIND (1991)

in de St.-Amanduskerk Zwevegem.

gebeeldhouwd door :

LUČKA KOäČAK

į 1957 in Lubljana (SloveniŽ).

In 1990 ontdekte LUČKA KOäČAK het beroemde O.-L.-V.-beeldje van Michelangelo in de O.-L.-V.-kerk van Brugge.

Ze was geboeid door de zittende Maria, die een open boek vasthoudt en het kind Jezus .

Lučka : "Zo erg van je kind houden dat je het laat gaan, ook al weet je wat er met hem zal gebeuren , dat is de puurste liefde."

In de Nicoli studio in Carrara (ItaliŽ), beeldhouwde ze in wit marmer een staande Maria met kind, volgens de methode van de renaissance-meesters.

Het beeld weerspiegelt de stijl van Michelangelo, maar draagt de glimlach van Da Vinci .

Ze creŽert sculpturen die vrede, contemplatie en licht uitstralen.

Altijd met jeugdige gelaatsuitdrukkingen.

Zij verkiest emoties boven abstracties.

Meer info op onderstaande link

Klik om te vergroten

DSC00438.JPG (27441 bytes)
                                DSC00443.JPG (30448 bytes)                                       DSC00450.JPG (24864 bytes)                                 DSC00451.JPG (27686 bytes)